شیوه نامه برگزاری کلاس در نیمسال اول سال تحصیلی 1400-1399(ویژه برگزاری کلاس بصورت مجازی)

با توجه به شرایط ویژه ناشی از شیوع ویروس کرونا برنامه برگزاری ترم جاری بصورت مجازی می­باشد. در این راستا به منظور شفاف سازی رویه برگزاری کلاس­ها و جلوگیری از بروز ابهام شیوه نامه با محوریت این شیوه به شرح زیر تنظیم شده است. خواهشمند است اساتید محترم موارد را مطالعه نموده و بر اساس آن عمل نمایند.

• برگزاری کلاس­ها بصورت مجازی بوده و به این منظور محیط اسکای روم (skyroom) برای برگزاری کلاس­ها آماده شده است.
  • مقرر گردید تعداد 10 هفته از هفته های آموزشی بصورت آنلاین و 6 هفته بصورت آفلاین(بارگذاری فایل متنی و یا صوتی) برگزار گردد. لازم است اساتید با مراجعه به برنامه کلاسی خود از نحوه برگزاری کلاس در هفته های آموزشی مطلع شوند و بر همان اساس اقدام به برگزاری کلاس و یا بارگزاری فایل نمایند.
  • حداقل مدت زمان برگزاری هر کلاس آنلاین برای دروس یک واحدی و دو واحدی 45 دقیقه و کلاس سه واحدی 60 دقیقه است.
  • لازم است اساتید فایل های متنی و صوتی را از طریق بخش کلاس مجازی در پرتال خود بارگذاری نمایند.
  • اساتید موظف هستند طبق برنامه کلاسی اعلام شده کلاس­های آنلاین خود را در محیط اسکای روم برگزار نمایند.
  • لازم است اساتید در صورت عدم امکان برگزاری کلاس و یا هرگونه تغییر در برنامه قبلا با واحد برنامه ریزی کلاس­ها هماهنگی های لازم را انجام دهند.
  • در صورت عدم حضور دانشجویان، اساتید موظف هستند به مدت 20 دقیقه در محیط اسکای روم (skyroom) منتظر دانشجویان مانده و در صورت اتمام این مدت با اعلام مورد به مسئول امور کلاس­ها کلاس خود را خاتمه دهند.
  • در مورد کلاس­هایی که مصادف با ایام تعطیلات رسمی هستند نیازی به برگزاری کلاس در اسکای روم نمی­باشد و در این گونه موارد همانند کلاس­های حضوری جزو غیبت اساتید به شمار نمی­رود.
  • لازم به ذکر است در خصوص غیبت، مشابه ترم­های گذشته، عدم بارگذاری هر جلسه کلاس به عنوان غیبت لحاظ شده و اساتید فرصت دارند کلاس­ها را در زمان مقرر جبران نمایند. در غیر این صورت به عنوان غیبت جبران نشده برای ایشان لحاظ می­گردد. در مورد بارگذاری فایل متنی و صوتی نیز به همین صورت عمل شده و عدم بارگذاری هر یک از این 6 جلسه به معنای یک جلسه غیبت محسوب می­شود.
  • توصیه می­شود اساتید جهت برقراری ارتباط بهتر با دانشجویان و پاسخگوئی به سوالات آنان در فضای مجازی نیز فعالیت داشته و با تشکیل گروه­هایی به تبادل مطالب بپردازند.
  • لازم است در طول ترم جلسات حداقل سه چلسه با حضور اساتید گروه های آموزشی بصورت مجازی برگزار شود. یادآور می­شود با استناد به جلسه شماره 178 شورای آموزشی در راستای تقویت جلسات گروه های آموزشی و تشویق اساتید محترم، مقرر گردید حق الزحمه حضور در جلسات معادل حق الزحمه کلاس های تئوری به علاوه 20درصد مازاد به عنوان تشویق محاسبه شده و در صورت عدم حضور در جلسات و غیبت به میزان ساعت تئوری از حق الزحمه اساتید محترم کسر گردد.
  • با توجه به شرایط ویژه آموزشی در این دوران توصیه می­شود اساتید با مدیران گروه ارتباط نزدیک خود را حفظ نموده و با تشکیل گروه­هایی به تبادل نظر، همفکری و بررسی مسائل بپردازند.
  • اعلام نمره نهایی و برگزاری آزمون بصورت مجازی بوده و بدین منظور لازم است اساتید سیستم­هایی را اتخاذ نمایند تا بتوانند با ارزیابی مستمر دانشجویان عملکرد آن­ها را در طول ترم ارزیابی نموده، بخشی از نمره را برای امتحان پایان ترم درنظر گرفته و در نهایت با مجموع این دو نمره نهایی برای دانشجو محاسبه گردد. بدین منظور لازم است تا حداقل 8 و حداکثر 10 نمره از نمره نهائی بصورت مستمر ارزیابی گردد.
  • قابلیت ارسال فایل صوتی و پرسش و پاسخ در سامانه سدف(پرتال اساتید) وجود دارد و اساتید محترم می­توانند از این امکانات استفاده نمایند.
  • لازم است تا لیست حضور و غیاب دانشجویان در هر جلسه توسط اساتید تهیه گردد و این موضوع به دانشجویان نیز اطلاع رسانی شود.